SVM DEO NOVE VLADE, BEZ MINISTARA

SVM spreman da bude deo vladajuće većine i učestvuje u radu vlade na nivou državnih sekretara, kao što je i do sada bio slučaj.

Prema rečima Pastora, sa Vučićem je delegacija SVM, u kojoj su bili i Elvira Kovač i Balint Pastor, razgovarala i o migrantskoj krizi i preneo da ih raduje što je policija u proteklim danima na granici prema Mađarskoj preduzimala mnogo energičnije mere nego što je to uobičajeno.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je dogovoren nastavak saradnje i da će SVM biti deo nove Vlade kroz državne sekretare, ali da neće imati ministarske pozicije. Pastor je novinarima ispred predsedništva rekao da razlog nije što, eventualno, nemaju stručne ljude, već zato što nemaju „tu vrstu društvene i socijalne  prisutnosti” na nivou cele Srbije, već su stranka koja funkcioniše na teritoriji Vojvodine.

Pastor je medijske napise o tome da bi funkcionerka SVM-a Elvira Kovač mogla biti novi predsednik Skupštine Srbije rekao da su to speklulacije i da tako nešto nije ponuđeno i dodao kako bi ona mogla, kao i do sada da obavlja funkciju potpredsednika republičkog parlamenta.

„Više smo vremena proveli u razgovoru o drugim značajnim političkim temama. Delim zabrinutost predsednika za sve ovo što nam se dešava u okruženju. Posebno smo razgovarali o važnosti i očuvanja suvereniteta“, dodao je Pastor.

On je naglasio da je Vučića „bodrio“ i obećao mu svaku pomoć koju SVM može da pruži kako bi se sačuvao suverenitet Srbije, „da se ne podlegne nikakvom pritisku, jer ako se izgubi suverenitet, onda više ništa ne ostaje“.

Prema rečima Pastora, sa Vučićem je delegacija SVM, u kojoj su bili i Elvira Kovač i Balint Pastor, razgovarala i o migrantskoj krizi i prenela da ih raduje što je policija u proteklim danima na granici prema Mađarskoj preduzimala mnogo energičnije mere nego što je to uobičajeno.

„Nadam se da to nije sezonskog karaktera i da će država izgraditi jedan sistemski pristup“, rekao je Pastor.

You May Also Like

More From Author