TSC ĆE INKASIRATI, ZA BANJCA, DO 2,5 MILIONA EVRA

Topolski sportski klub (TSC) prodao je ofanzivnog vezistu Mihajla Banjca ruskom Krasnodaru, prenosi Sportski žurnal. Klub iz Bačke Topole inkasiraće 1,6 miliona evra fiksno, a ukupan transfer mogao bi da naraste do 2,5 miliona evra kroz bonuse

Fudbalski klub iz Bačke Topole inkasiraće 1,6 miliona evra fiksno, a ukupan transfer mogao bi da naraste do 2,5 miliona evra kroz bonuse, piše Tanjug.

Za Banjca su, u zimskom prelaznom roku, ozbiljno bili zainteresovani Crvena zvezda i još neki strani klubovi poput belgijskog Anderlehta i češke Slavije, ali TSC je uspeo da ga sačuva u svojim redovima.

PODSEĆAMO NA TADAŠNJU BANJCEVU IZJAVU- Biti u jednom ovakvom klubu i zaslužiti poštovanje produžetkom ugovora do juna 2024. godine je velika satisfakcija i sreća za mene. Gotovo pune dve godine sam u Bačkoj Topoli. Klub dobro poznajem a i oni znaju i cene moje kvalitete. Ovde sam mnogo naučio i dobio mnogo prostora za napredak. Odigrao sam 69 mečeva u dresu plavo-belih, a ove sezone sam od trenera dobio poverenje da zaigram u svakoj od 26 prvenstvenih utakmica. Mislim da to samo po sebi govori da odluka o ostanku i produžetku saradnje nije bila ni neočekivana ni teška, rekao je Banjac.

Banjac je do tada za TSC postigao 13 golova, a u novoj sezoni je vodeći strelac kluba. Svi u stručnom štabu su bili uvereni da će i u narednom periodu pružati podjednako dobre partije, poput one na meču sa Crvenom zvezdom na kojoj je proglašen za igrača utakmice, kao i da će ekipa sa njim ostvarivati dobre rezultate kako do kraja ove, tako i u narednim sezonama.

Ofanzivni vezista, rođen 1999. godine, u TSC je stigao 2020. godine iz Inđije, a za tim iz Bačke Topoloe postigao je 15 golova u Superligi Srbije.

You May Also Like

More From Author