SELJAČKA OLIMPIJADA U BAČKOJ TOPOLI UPRKOS CEODNEVNOJ KIŠI

Juče. 21. avgusta održana je jedanaesta po redu seljačka olimpijada u Bačkoj Topoli. Tim Kavilova je bio najuspešniji. Feketić je završio na drugom mestu, a Stara Moravica na trećem.

Tradicionalna, XI po redu vojvođanska Seljačka olimpijada održana je u Bačkoj Topoli 21. avgusta na prostoru Vašarišta. Organizatori ove godine uveli su novu takmičarsku kategoriju- izbor najbolje ekipe.

Tokom 11. godina organizovanja, Seljačke olimpijade u Bačkoj Topoli , ispostavilo se da je ova manifestacija jedna od i najpopularnijihn, ne samo, u Bačkoj Topoli, veći širom Vojvodine, sa oko 1000 posetilaca koji su navijali za svoje “seljake”uprkos dosadnoj kiši koja je kvarila ugodjaj gotovo celog dana.  Autentične paorske , „sportske“ discipline već su zaživele kao tradiconalne, u organizaciji lokalnog kluba proizvodjača „Gazdaker i Udruženja poljoprivrednika Bačke Topole.

Ovaj put, čak trinaest ekipa koje su brojale po pet ljudi borile su se ko će biti najbolji u disciplinama bacaja bala slame, , guranju kolica, krunjenju kukuruza, sečenju drva, bacanju gumenih čizama. Titulu šampiona poneli su mladi poljoprivrednici iz Kavilova.

U izjavi koju j dao Panon TV, Jožef Boršoš, kaže „U Kavilu nas, nažalost, ima veoma malo, ali nam predstavlja veliko zadovoljstvo što smo uspeli da okupimo jednu ovakvu ekipu, odnosno da smo uspeli da regrutujemo, veoma smo srećni zbog toga, a pobedu još nismo ni shvatili, tako da bi želeli da učestvujemo i narednih godina.”

Za tradicionalno takmičenje u kuvanju junećeg paprikaša prijavile su se 52 ekipe. Dok je porgram obogatilo i dečije takmičenje u crtanju, vašar, jahanje konja, vožnja fijakerom i koncert benda 3+2.

You May Also Like

More From Author