DO KRAJA 2024 RADOVI OKO PRUGE, U BAČKOJ TOPOLI, ĆE BITI OKONČANI

Industrijski park u Bačkoj Topoli prostire se na 32 hektara, od čega 17 hektara zauzimaju različite fabrike i kompanije. Zahvaljujući brzoj pruzi, ovo područje će biti još atraktivnije za investitore. Auto-put je tu na nekih kilometer udaljenosti, železnička pruga Beograd–Budimpešta ukoro stiže to je znano investitorima koji planiraju da ulažu, pa ovu lokaciju čini privredno atraktivnom pa očekujemo još veće interesovanje za ulaganja u naše područje ukazuje direktor Vojvođanske industrijske zone Bačka Topola Radomir Kuzmanović.

Podeljeni u više ekipa po mestima, pomenute poslove obavljaju radnici iz Sečuana i Hubeja. Obezbeđen im je privremeni smeštaj u radničkim mobilnim kontejnerima, koje, kako završe posao u jednom mestu, premeštaju u drugo. Ksiong kaže da će broj radnika uskoro biti znatno veći, jer to zahtevaju zadaci koji su pred njima.

Pruga od Novog Sada do Kelebije duga je 108 kilometara. Rok za njen završetak je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi od Novog Sada do Subotice, što znači da se očekuje da pruga bude gotova do kraja 2024. godine.  Prema rečima nadležnih, ova investicija će u velikoj meri povećati trgovinski, industrijski i turistički potencijal opštine Bačka Topola. Predviđena je izgradnja tri podvožnjaka i tri nadvožnjaka.

: „U ovom trenutku takođe postoje površine koje su u procesu prodaje, a u proteklom periodu je već realizovano nekoliko investicija u industrijskom parku, tako da se nadamo da će ovaj dodatni sadržaji doprineti kako ekonomski, tako verujem i u turističkom smislu, razvoju samog mesta Bačka Topola ili Opštine Bačka Topola.”- veli Radomir Kuzmanović

Trenutno je u toku izgradnja železničkih prelaza. Podvožnjaci se grade na Senćanskom i Bečejskom putu, odnosno u industrijskom parku, kod kompanije „Inomag”. Prelaz kod Bečejskog puta uskoro će je zatvoren zbog izgradnje, a saobraćaj će u narednih 5-6 meseci biti preusmeren na prelaz kod Senćanskog puta.

„Podvožnjaci na Senćanskom i Bečejskom putu biće pogodni kako za saobraćaj vozila tako i za pešake, dok će prelaz kod „Inomag”-a biti pogodan samo za biciklistički saobraćaj i za pešake. Što se tiče nadvožnjaka, oni se nalaze van naselja, jedan je predviđen kod poljoprivrednog preduzeća „Doža Đerđ”, drugi kod Zobnatice, a treći kod mesta Mali Beograd.”- veli predsednik SO Bačka Topola Saša Srdić

Biće renovirana i železnička stanica u Bačkoj Topoli, a to predstavlja iskorak i u putničkom i u teretnom saobraćaju. Biće izgrađen i jedan teretni terminal. Planirano je da investicija bude završena do kraja 2024. godine.

You May Also Like

More From Author