JEDNA OSTAVKA I JEDNO IMENOVANJE

Prema informacijma BT Pubiic News, član Opštinskog veća, Ognjen Despotović, zadužen za oblast sporta podneo je ostavku na ovu funkciju , nakon pet godina obavljanja. Imenovan je u decembru 2017, nakon ostavke, koju je na gotovo identičan način podneo dotadašnji član Veća, Milan Janus. Za direktora Opštinske turističke organizacije u naredne četri godine predložena je Marina Popović, dosadašnji vršilac dužnosti.

ODLUKA 22. DECEMBRA

Prema informacijma BT Pubiic News, član Opštinskog veća, Ognjen Despotović, zadužen za oblast sporta podneo je ostavku na ovu funkciju , nakon pet godina obavljanja. Imenovan je u decembru 2017, nakon ostavke, koju je na gotovo identičan način podneo dotadašnji član Veća, Milan Janus. Za direktora Opštinske turističke organizacije u naredne četri godine predložena je Marina Popović.

MARINA POPOVIĆ, DO SADA VD DIROKTOR, OD 22DECEMBRA ,GLASANJE ZA MANDAT U NAREDNE ČETRI GODINE

Da pojasnimo, kako bi ostavka stupila na snagu, potrebno je o njoj izvestiti organ koji je izabrao podnosioca ostavke. Od tog obaveštenja („primanja k znanju”) ostavka je i pravno odevena. O ostavci se nikada ne vodi pretres, jer razlozi za nju mogu biti sasvim lični, kako je u njoj i navedeno, pa bi njihovo spominjanje moglo povrediti privatnost podnosioca ostavke. Ostavkom njen podnosilac, narodski rečeno, sam sebi presuđuje, iz njemu znanih razloga, koje nije dužan da navede.

Despotović je na lični zahtev zatražio otpuštanje sa funkcije. „Podnosi se na pismeno i mora biti uvažena” Ostavka je lični akt onoga ko je podnosi. Samim podnošenjem ostavke, njemu se gasi pravo na funkciju koju vrši . Ostavka je još i definitivna – od trenutka podnošenja ona ne može biti povučena

Valjalo bi očekivati novo ime na ovoj funkciji ali se još uvek, bar zvanično ne zna ko će kordinirati sport Bačke Topole. Nije redak običaj da se predlog podeli odbornicima na samoj sednici Skupštine opštine, koja je po ovom pitanju zakazana za 22. decembar. S obzirom da se radi o političkom postvljenju, koje pripada Srpskoj naprednoj stranci, valja očekivati, buduđeg većnika, koji je dokazan u ovoj sferi delovanja i valjanog političkog aktivistu. Glasanje je tajno ali s obzirom na praksu prethodnog usaglašavanja stavova sa Savezom vojvodjanskih Madjara, ne treba sumljati o dogovornom izboru.

U susre imenovanju Turistička organizacija Opštine Bačka Topola i ove godine organizuje tradicionalni novogodišnji vašar “Zimske čarolije” koji će se održati od 19. do 23. decembra na platou ispred robne kuće. Marina Popović, za navodi za sada je prijavljeno 12 izlagača sa domaćim proizvodima, a na tezgama će se naći rakija, med, medenjaci, dimnjak kolač, ručno izrađene ikebane i novogodišnji ukrasi.

Dok će se u četvrtak, 29. decembra na platou ispred biblioteke, od 17 časova dočekivati Deda Mraz i svetleći Sneško, a održaće se i podela novogodišnjih paketića, za to vreme članovi MK “Sinovi severa” za sve prisutne će kuvati čaj i vino.

Skupština opštine će raspravljati o kandidaturi Marine za direktora TO i i biti obaveštena o predllogu Upravnog odbora.

You May Also Like

More From Author