BAČKA TOPOLA- BAČKI SOKOLAC, POČELI RADOVI NA REHABILITACIJI PUTA

Srbija je zemlja u kojoj se trenutno gradi više od 300 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, a više od 200 milijardi dinara izdvojeno je dodatno ove godine za nastavak infrastrukturnih projekata. Radovi na rehabilitaciji državnog puta na relaciji Bačka Topola- Bački Sokolac na dužini od 10 kilomtara. Radove finansira Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture a izvodi Vojput

Nedavno je Goran Vesić, naveo da postoji i problem sa putem prema Bačkoj Topoli i najavio da će se ove godine raditi deonica od Bačke Topole do Sokolca, a sledeće godine od Sokolca do samog Bajmoka. Kako rečeno tako i učinjeno, radovi su otpočeli ovih vrelih dana, koji putarima očigledno nisu prepreka.

– Od velike i moderne mreže autoputeva imaćemo samo koristi, zbog čitave privrede. Znate i sami da su tokom proteklih godina stranci dosta zaobilazili Srbiju jer nam putna mreža nije bila dobra, a sad će uz te velike saobraćajnice i projekte nicati i nove fabrike i pogoni, što je jako dobro za nas – rekao je predsednik Skupštine opštine Saša Srdić.

Koliko se intenzivno gradilo od 2012. do 2019. godine naročito je vidljivo kada se ovaj period uporedi sa svim periodima pre njega. Za samo 7 godina izgrađeno je 362 kilometra auto-puteva, tačnije 39.21% svih saobraćajnica tog tipa u Srbiji.

Danas, projekti izgradnje 10 auto-puteva pored ekonomske dobiti pružiće priliku da brojni turisti pohrle u našu zemlju, te na lakši i brži način posete mnoge turističke lepote koje Srbija nudi.

Reč je o sledećim deonicama: Fruškogorski koridorRuma – Šabac – LoznicaKuzmin – Sremska Rača, Preljina – PožegaMoravski koridorSurčin – Novi BeogradObilaznica oko Beograda – Sektor BPožarevac – Gradište – GolubacNiš – PločnikObilaznica oko Kragujevca.

Time se najpre približavamo ostalim delovima Srbije. Znači dostupnost. Takođe, to je bitna osnova za razvoj privrede u našoj opštini i od izuzetnog je značaja za razvoj turizma.

Srdić je istakao da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS da svaki deo Srbije bude pođednako razvijen.

“Mi to upravo radimo izgradnjom puteva i pruga jer želimo da svim ljudima, bez obzira gde žive, pružimo isti kvalitet života. To je suština naše politike – da danas bude bolje nego što je bilo juče, a da sutra bude bolje nego što je danas”- naveo je Srdić

Železnički prelaz na Bečejskom putu biće otvoren, a na Senćanskom putu biće zatvoren za saobraćaj, najnovije su informacija kada su putevi u bačkotopolskoj opštini.

Prema informacijama izvođača radova, pružni prelaz na Bečejskom putu biće ponovo pušten za saobraćaj sledeće nedelje, u utorak, 25. jula. Istovremeno, železnički prelaz na Senćanskom putu biće zatvoren za saobraćaj motornih vozila, ali će se ovom deonicom pruge i dalje moći preći pešice i biciklom. Motorna vozila će moći da koriste prelaz na Bečejskom putu.

You May Also Like

More From Author