VUKOVE DPLOME OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA DODELIO PREDSEDNIK SATMARI

. Vukovu diplomu, koja se dodeljuje za izuzetan uspeh u učenju i primerno vladanje, primilo je danas 47 učenika škola sa područja bačkotopolske opštine. Njih 38 za postignute rezultate tokom osnovnog i devet učenika za uspehe zabeležene tokom sticanja srednjeg obrazovanja.

Svečanom uručenju Vukovih diploma za đake generacije ali i učenike koji su ostvarili značajne rezultate na takmičenjima, pristustvovali su učenici završnih razreda svih škola iz OpštineBa;ka Topola. Okupljeni u op]tinskoj sali , budući srednjoškolci i studenti dobili su priznanje za ostvaren uspeh u dosadašnjem školovanju. Vukovu diplomu, koja se dodeljuje za izuzetan uspeh u učenju i primerno vladanje, primilo je danas 47 učenika škola sa područja bačkotopolske opštine. Njih 38 za postignute rezultate tokom osnovnog i devet učenika za uspehe zabeležene tokom sticanja srednjeg obrazovanja.

Za nauspešnije đake ovo je veliki dan posle kojeg će nastaviti svoje dalje usavršavanje na željenim fakultetima i u srednjim školama. Ipak, i pored kontinuiranog rada i svakodnevnog učenja, njima će u sećanju najpre ostati prijateljstva koja su stekli tokom svog višegodišnjeg školovanja. Zato smo ih i pitali po čemu će najviše pamtiti školske dane.

Budući srednjoškolci i studenti iz naše opštine će narednih dana pokušati da ostvare najbolje rezultate na prijemnim ispitima kako bi upisali željene škole i fakultete. Završetkom jednog životnog poglavlja, višenedeljnog raspusta koji će iskoristiti za odmor i druženje, od septembra ih očekuju novi izazovi i korak više ka usavršavanju svojih znanja i veština.

U svom obraćanju, predsednik opštine Adrijan Satmari, čestitao je na postignutim rezultatima ne zaboravljajući roditelje koji su u velikoj meri svojim trudom i zalaganjem doprineli uspehu, poželeo mnogo sreće u nastavku školovanja i da se, ukoliko im se pruži prilika, vrate u svoju sredinu i svojim znanjem i strukom pomognu razvoj svog grada i opštine. Izuzetnim nastupom, današnji događaj obogatili su recitatori i polaznici muzičke škole na harmonici.

Tom prilikom gradonačelnik Satmari, je istakao da mu je čast što je danas s najboljim učenicima i zahvalio im na trudu i postignutim rezultatima i što na ovakav način reprezentuju svoju opštinu.

“Danas vas ispraćamo, iz osnovnih škola u srednje, iz srednjih škola na fakultete, i drago mi je što to činimo ovako, svi zajedno, što možemo da vam poželimo sreću, da vam damo znake podrške za novo poglavlje u životu koje vas čeka. Studenti, koji odlaze, uvek mogu da se vrate u svoj grad, da očekuju našu podršku i da znaju odakle su. Srednjoškolcima želim da nastave da budu vredni i uporni, u svojim ambicijama i ciljevima. Iza svih vas je period koji nije bio nimalo lak, ali uz vas, za period koji predstoji, sada stoji i Vukova diploma, svedočanstvo vašeg odricanja, truda, rada, upornosti, ali i podrške vaših porodica, profesora, nastavnika, vaših škola i Bačka Topola. Trudićemo se da svima koji se, nakon studija u drugim sredinama, vrate u svoj grad, obezbedimo što bolje uslove za život, profesionalno usavršavanje, zasnivanje porodice. Investicije nam donose izvesniju i lepšu budućnost i pozivam vas da takvu budućnost gradimo zajedno, da dodatno unapredimo život u našem gradu” – rekao je gradonačelnik i poželeo učenicima da se dobro odmore i uživaju tokom leta, da posećuju gradska kupališta i manifestacije i da od jeseni krenu u susret novim izazovima

You May Also Like

More From Author