FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE POKLANJA OPREMU TOMISLAVCIMA I SOLUNCU

OPŠTINA fudbala, mnogih asova, bivših i sadašnjih reprezentativaca i akcija koja dane ne broji, akcija u kojoj je do sada mnogo klubova dobilo vrednu donaciju Fudbalskog saveza Srbije.  Potpredsednik FSS Branislav Nedimović, predsednik Skupštine opštine Saša Srdić,poverenik Bruno Kilić i sportski akteri, dočekali su goste i poklone, a ujedno dogovorila i saradnju na osnovu koje će do kraja godine pokloniti klubovima, stolice i oplemeniti travu. Svi oni uveličali su važan dan za klubove sa teritorije opštine Bačka Topola.

– Želeo bih najpre da se zahvalim delegaciji Fudbalskog saveza Srbije, potpredsedniku Branislavu Nedimoviću što nam je učinio čast da nas danas posete i uruči ovu vrednu donaciju. Fudbalski savez je ovim činom pokazao da ne razdvaja male i velike klubova, da ne razdvaja amaterski i profesionalni fudbal. Zbog svega navedenog naša velika zahvalnostrekao je predsednik SO Saša Srdić

“Veoma mi je drago što smo u sklopu velike akcije pomoći klubovima posetili Tomislavce i Karadjordjevo, mesta u kome se uvek osećam prijatno. Uručili smo opremu fudbalskim klubovima iz opštinskih, ali smo iskoristili priliku da obavimo razgovore sa predsednikom Srdićem i fudbalskim akterima. Raduje me informacija da će gradske vlasti još jače i snažnije stati iza ovih klubova, uz pomoć određenih privatnih kompanija koje su našle interes da ulažu u fudbal. Koliko god da ljudi fudbal smatraju za hobi i sporednu stvar, on je jedna platforma za ozbiljan biznis u čitavom svetu. Nemojte zaboraviti da mi ove godine prvi put u evropskim takmičenjima imati pet ekipa., medju njima je i TSC iz Bačke Topole.Akcija je dobra. Nama je cilj da dođemo do svakog sela, svakog zaseoka gde se igra fudbal i pomognemo koliko god je to moguće. Sada se ovo odnosi na sportsku opremu, lopte, dresove, a pravimo plan koji podrazumeva i infrastrukturnu pomoć. Želimo da napravimo korak dalje u ovoj akciji. Jednostavno, dok se igra fudbal u malim sredinama, fudbal će da živi. Važni su i Zvezda i Partizan i TSC, ali dok se igra u malim sredinama, znači da smo živi, da je fudbal živ.- rekao je Nedimović

Milan Obradović, član opštinskog veća, zadužen za sport, podsetio je prisutne prilikom uručenja opreme, da je i on odrastao u maloj sredini, istakavši da zna koliko će za male fudbalske klubove značiti ova sportska oprema: „Mislim da je veliki doprinos kad amaterski, manji klubovi dobiju ovakvu opremu jer bio sam u takvim sredinama i situacijama. Ovo podneblje je dalo mnogo vrhunskih fudbalera, mnogo državnih reprezentativaca i nadam se da će se taj trend nastaviti.”

Uz izražavanje zahvalnosti Fudbalskom savezu Srbije na doniranoj opremi,Obradović jeizjavio je da će ta sportska oprema puno značiti bačkotopolskim nižerazrednim, seoskim fudbalskim klubovima.

You May Also Like

More From Author