OZORAKOVI POSLE VIŠESATNOG ZADRŽAVANJA U POLICIJI PUŠTENI UZ ZABRANU PRILASKA MARTINI

Sve je potrajalo do kasno u noć kada se advokatica porodice obratila gradjanima i obavestila ih da je Ozorakovim, izrečena mera zabrane prilaska detetu, od 48 sati te da su nakon višesatnih razgovora, u policiji, pušteni da noć provedu, van kontakta sa deteom, uz obavezu ponovnog javljanja . Navela je nekoliko sličnih slučajeva gde je država presudila u korist ovakvih porodica i najavila tužbe, rekavši da su to na žalost dugi procesi.

Prema rečima ERIKE OZORAK, očekivali su da će devojčica Martina ostati kod njih dok ne odraste, ne postane svoj čovek, kao što je bio slučaj s ćerkom njegovog brata:

– Tražili smo da je usvojimo, sin ili ja jer je postala član naše porodice. To je, međutim, odloženo zbog procedure s biološkim roditeljima, a onda su nas u maju prošle godine nazvali iz centra i rekli da Martina mora na usvajanje. Rekli su da ja ne mogu da je usvojim jer sam prešla 50. godinu, a da sin već ima biološko dete, a toliko porodica nema decu.

To je bio početak agonije za ovu porodicu i pokušaja da Martinu zadrže kod sebe. Sve se inteziviralo kada je dete zbog prehlade odvedeno u Dom zdravlja “dr Janoš Hadži”, gde su se odmah pojavili zaposleni iz Centra za socijalni rad u pratnji policije ali i veliki broj gradjana koji je sprečio odvodjenje četvorogodišnje devojčice u drugu porodicu. Sve se ponovilo danas kada je službenica Centra u pratnji policije došla po dete u kuču Ozorakovih, dok su oni bili pozvani na službeni razgovor u policisku stanicu. Gradjani su ponovo napravili barikade u želji da spreče odvodjenje Martine.

Sve je potrajalo do kasno u noć kada se advokatica porodice obratila gradjanima i obavestila ih da je Ozorakovim, izrečena mera zabrane prilaska detetu, od 48 sati te da su nakon višesatnih razgovora pušteni da noć provedu van kontakta sa deteom, uz obavezu ponovnog javljanja policiji. Navela je nekoliko sličnih slučajeva gde je država presudila u korist ovakvih porodica i najavila tužbe, rekavši da su to na žalost dugi procesi.

Očekivanja su da ukoliko slučaj bude procenjen kao hitan sve može potrajati, najmanje godinu dana. U medjuvremenu, očekuje se da Martina bude udaljena iz porodice Ozorak i bude predata na usvajanje.

You May Also Like

More From Author