TSC – FRAJBURG/ TRI GOLA GRIFOA KOBNI ZA DOMAĆU EKIPU IZ BAČKE TOPOLE, 3-1 KONAČNO

U trinaesstom minutu utakmice, Jovanović je asistirao do Petrovića koji je postigao efektan pogodak. Potom sledi het trik GRIFOA i totalni preokret. Pored dobre igre domaćina rezultatski debakl. Preko 750 navijača Nemačke ekipe bodrilo svoj tim.

– Očekivanja su najveća moguća kao i uvek, bez obzira na snagu protivnika. Jasno je ko je favorit na papiru. Tako je na svakoj utakmici Lige Evrope. Radi se o jako organizovanoj ekipi, koja se u Bundesligi do poslednjeg kola borila za Ligu šampiona. Biće mi drago da upoznam Kristijana Štrajha koji je već 12 godina u tom klubu, što govori dosta o njemu kao treneru, ali i o klubu. Imaju izuzetno dobar sistem, mehanizme, u svim fazama su organizovani. Sa Juventusom su igrali izvanredne utakmice prošle godine, pobedili u Pireju što nikad nije lako. Mnogo golova daju i primaju, ali na kakvom nivou? Videćemo koliko ćemo uspeti da se suprotstavimo, želimo da ponovimo pristup kao na prethodnim utakmicama.rekao je pred utakmicu trener TSC Žarko Lazetić.

Na stadionu u Bačkoj Topoli, TSC je dobro krenuo, ali je opet ostao bez daha i dozvolio preokret Nemcima u drugom delu meča.

Rezultat koji niko nije očekivao ima srpski vicešampion na poluvremenu! Igra sjajno i vodi protiv favorizovanog rivala iz Nemačke. Strelac gola za TSC bio je levi bek Nemanja Petrović u 13. minutu. Odlično je ispratio centaršut Saše Jovanovića, prišunjao se iza leđa i zakucao loptu u mrežu. Samo nekoliko trenutaka, Miloš Vulić je mogao da duplira prednost. Na drugoj strani, Frajburg je ozbiljno pretio preko Salaja i Gintera, a opravdano je poništen i pogodak Holera. Nemci imaju mnogo problema sa povređenim igračima, pa su već do velikog odmora morali da vrše dve prinudne izmene. Sve u svemu, još poluvreme je delilo TSC do najvećeg rezultata u svojoj istoriji. Ipak drugi deo utakkmice doneo je totalni preokret.

Frajburg je posle primljenog gola odigrao mirno, bez panike, sredio brzo redove i nekoliko prilika iskoristio da dođe do druge pobede u grupi. U nastavku, Frajburg je odmah krenuo ka golu i to im se isplatilo u 49. minutu.Posle kornera sa desne strane, lopta je u ruku pogodila Jovanovića, sudija je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Vinćenco Grifo – 1:1. Nešto kasnije sve je bilo čisto – prekid je sa 20 metara sjajno izveo Grifo, prebacio zid i pogodio za 1:2. U 73. minutu posle centaršuta Doana, Grifo je lako na drugoj stativi poslao loptu u mrežu i kompletirao het-trik i postavio konačan rezultat meča 1-3.

Ovo je dobro iskustvo . Ostaje da izvučemo poku šta nam je sve potrebno. Sledi revanš, biče sigurno teže nego danas ali imamo to iskustvo od danas, igranja sa njima. Moramo više raditi da sprečimo šanse koje oni stvaraju, da budemo još bolji posle prekida”- napomenuo je posle meča trener Žarko Lazetić.

Grupa A:

1. Vest Hem 6
2. Frajburg 6
3. Olimpijakos 4
4. TSC 1

Ekipa TSC-a je do sada doživela jedan poraz i jedan remi. Poraženi su od Vest Hema 3:1 u Londonu, a u Bačkoj Topoli u drugom kolu odigrali su nerešeno sa Olimpijakosom 2:2. TSC u narednom kolu Lige Evrope igra protiv Frajburga, 9. novembra.

You May Also Like

More From Author