PORODICA OZORAK I DALJE U ŽRVNJU ZAKONA – GRADJANI NE DAJU MARTINU

 Erika OZORAK objašnjava kroz kakav pakao trenutno prolazi i naglas se pita – zašto se ne napravi izuzetak zbog dobrobiti deteta, koje je danima pod stresom zbog saznanja da će uskoro morati da ode iz porodice na koju se navikla.

GRADJANI PONOVO ŠTITE MARTINU DOK HRANITELJI DAJU IZJAVU POLICIJI

Drama porodice Ozorak se nastavlja, a uprkos krivičnoj prijavi koju je protiv Erike Ozorak podneo Centar za socijalni rad Bačka Topola, mala Martina je još uvek u svojoj hraniteljskoj porodici. Danas samo zahvaljujući gradjanima koji su ponovo masovno došli da zaštite odvodjenje deteta od strane radnika Centra za socijalni rad. Sve se dogadjalo od trenutka kada su hranitelj pozvani u policiju da daju izjavu u vezi prethodnog pokušaja odvodjenja deteta. Poprište dogadjanja bila je Baranjska ulica u Bačkoj Topoli a mobilizacija ljudi uspela je jako brzo zahvaljujući društvenim mrežama , koji su se brzo sa transparentima okupili da zaštite odvodjenje Martine, od kuće u kojoj je provela prve četri godine života.

„Nikada neću zaboraviti taj decembarski dan i te reči: Imamo jednu bebu, nemamo gde da je smestimo, niko neće da je primi, a porodilište nas svaki dan zove kada ćemo je odneti. Kada sam to čula, mislila sam da će mi srce pući. Ostala sam bez teksta, suze su mi krenule. Pomislih u sebi: to nije saksija cveća da se pomera s jednog mesta na drugo. Rekla sam im da bih momentalno prihvatila, ali moram da vidim sa porodicom, ipak živimo svi u zajednici – muž, sin, snaja, Anita i unuka koja je tada imala pet godina. Prihvatili smo jednoglasno. Odmah su rekli da dovedemo bebu. Nismo znali ni da li je dečak ili devojčica, to nije ni bilo važno. Najvažnije je bilo pomoći tom nedužnom biću. Imamo kuću i u Banatu, tu smo čuvali sve stvari od moje unuke kada je bila beba – krevetac, kolica, apsolutno sve, očekujući da ćemo imati još unučića. Sve je bilo kao novo i apsolutno spremno za bebu koja nam dolazi” seća se Erika.

Erika objašnjava da se četri godine niko nije interesovao ozbiljnije za bebu i danas kažu da Martinu treba izmestiti od nas jer smo u godinama kada po zakonu ne možemo biti usvojitelji već da je za to potrebna druga porodica,pa ako je tako, pitamo se gde su bili do sada.

Ugovor o hraniteljskom smeštaju Erika Ozorak je sa Centrom za socijalni rad opštine Bačka Topola sklopila 31. decembra 2019. godine, od kad teče i Rešenje o vršenju starateljstva nad detetom. Minulih dana i to je ukinuto i od tada traje agonija, ljudska i zakonska oko Matrine.

Brojni gradjani zatvorili su ulicu priručnim sredstvima da bi onemogućili odvodjenje male Martine. Sada je 18,30 porodica Ozorak je još uvek u poiciskoj stanici. Pravnici objašnjavaju da ih mogu zadržati 8 sati na ispitivanju i obećavaju da će Ozorakove, čekati dok se ne vrate kući i štititi dete od odvodjenja.

Nezapamćen slučaj bobe za dete u istoriji Bačke Topole još traje.

You May Also Like

More From Author