SATMARI – UŠTEDA 70 PROCENATA DOSADAŠNJE POTROŠNJE, STRUJE

Privatni partner garantuje uštedu narednih 15 godina, a sredstva ostvarena na taj način usmerićemo za ostvarenje projekata i aktivnosti u sferi socijalne zaštite i zdravstva. Radovi teku predviđenom dinamikom i trenutno se odvijaju na području grada, a potom se nastavljaju u Staroj Moravici i Pačiru. Štedljive sijalice već su u upotrebi u Tomislavcima, Njegoševu, Bajši, Pobedi, Gunarošu i Novom Orahovu- REKAO JE PREDSEDNIK OPŠTINE ADRIJAN SATMARI

LED SIJALICE traju četiri puta duže od običnih i čak tri puta od štedljivih sijalica. Takođe, led rasveta ne uzima ni vreme za često menjanje sijalica, niti se toliko često kvari kao obične sijalice. OTUDA U BAČKOTOPOLSKOJ OPŠTINI, zamena 5.660 natrijumskih, savremenim, ekonomičnim LED sijalicama, na području bačkotopolske opštine uveliko teče, završena je u 60 odsto planiranih, a ceo projekat biće okončan do kraja februara i time ostvariti ušteda od 70 posto dosadašnje potrošnje.

“Ne smemo, naravno, zanemariti ni ekološki značaj, jer osim uštede novca moramo brinuti i o većoj perspektivi, odnosno očuvanju naše okoline. Tako se smatra da je utrošak kiseonika i emitovanje veće količine emisije ugljenika koji stvaraju obične sijalice čak do 100 procenata veći u odnosu na oni koji emituje LED rasveta koja je, takođe, i veoma ekološko rešenje, pored toga što predstavlja odličan način uštede. Istovremeno, na ovaj način se, kada je LED rasveta jednom postavljena, stvara i ušteda od čak stotine miliona tona emisije ugljenika, koja se izaziva korišćenjem običnih sijalica. Upravo i iz ovog razloga, LED rasveta zauzima primat u svetu i prva je po postavljanju kako u uličnu asvetu, domove tako i poslovne prostore, jer vodi računa o životnoj sredini i istovremeno utiče na zdravlje ukućana i zaposlenih.” -ističe predsednik opštine Adrijan Satmari. dodavši

Privatni partner garantuje uštedu narednih 15 godina, a sredstva ostvarena na taj način usmerićemo za ostvarenje projekata i aktivnosti u sferi socijalne zaštite i zdravstva. Radovi teku predviđenom dinamikom i trenutno se odvijaju na području grada, a potom se nastavljaju u Staroj Moravici i Pačiru. Štedljive sijalice već su u upotrebi u Tomislavcima, Njegoševu, Bajši, Pobedi, Gunarošu i Novom Orahovu.”

Do sada je u bačkotopolskoj opštini bilo negde oko 60 procenata žive, živinih lampi koje imaju nenormalnu potrošnju. Ako se zameni jednu sijalicu žive od 400 vati sa ledom od 24 ili 37, to je neverovatna ušteda. Znači, za tu jednu lampu, sija cela ulica, navode stručnjaci.

You May Also Like

More From Author