BAČKA TOPOLA – IZ BUDŽETA, 9,1 milion UDRUŽENJIMA GRADJANA

Za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja građana usmerenih na pružanje administrativno – tehničke podrške poljoprivrednim proizvođačima, opština Bačka Topola je ove godine budžetom predvidela 9,1 milion dinara, što je 900.000 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Pravo na podnošenje prijave imala su i regionalna udruženja, pod uslovom da realizuju aktivnosti od javnog interesa za potrebe građana opštine Bačka Topola.

Prošle godine je konkursnih 8,2 miliona podelilo devet nevladinih organizacija, od kojih je najveća suma od gotovo 2,5 miliona odobrena za projekat Udruženju građana „Za razvoj našeg sela Malog Beograda“.

Takođe, podržani su i projekti Klubova proizvođača „Novo Orahovo“ i „Gunaroš“, Udruženja građana „Pobeda za razvoj Pobede“, kao i Udruženja poljoprivrednika „Bajša“.

Na prošlogodišnjem konkursu su sredstva dobili i projekti Društva istraživača „Zenit“, Udruženja za regionalnu komunikaciju „URKO“, zatim Udruženja „Aspera Astra“, kao i Asocijacije za razvoj opštine Bačka Topola.

Sada je u toku odlučivanje za 2024. Podaci će biti poznati uskoro.

You May Also Like

More From Author