BAČKA TOPOLA / PONOS MUZIČKE ŠKOLE

Svečanim završnim koncertom u Bačkoj Topoli okončano je školovanje još jedne generacije mladih muzičkih talenata. Nastupalo je nekoliko najuspešnijhi učenika u toku 2023/24 školske godine.Podeljene su pohvalnice svim takmičarima i nastavnicima, koji su u toku cele školske godine uložili veliki napor i trud da osvoje ukupno 72 nagrade.

  Ogledalo stručne osposobljenosti svakako je činjenica da od, godišnje u proseku 25 učenika,njih četvoro-petoro budu primljeni u srednju muzičku školu na odsek nekog od instrumenata ili teoriju muzike. Od pre desetak godina, talentovani učenici svoje sposobnosti mogu proveriti na raznim festivalima, državnim i inostranim takmičenjima.Pedagozi učenike pripremaju na osnovu klasičnih kriterijuma.Uz sve to, mora postojati i urođeno muzička inteligencija, teoretska potkovanost, odličan osnovni obrazovni princip i bogato praktično iskustvo. Učenici su u prilici da poslušaju svoje vršnjake, i time da steknu uvid u sopstvene domete.Htenja, snaga, znanje, upornost su u podjednakoj meri prisutni, kako u učenicima, tako i njihovim nastavnicima. Škola održava vezu najduže sa pobratimljenim gradom Sentešom, osam godina sa Njiređhazom, Vitkovom-Čehoslovačka, sa muzičkim školama iz Rumunije itd.

Svečanim završnim koncertom u Bačkoj Topoli održanokončano je školovanje još jedne generacije mladih muzičkih talenata. Nastupalo je nekoliko najuspešnijhi učenika u toku 2023/24 školske godine.Podeljene su pohvalnice svim takmičarima i nastavnicima, koji su u toku cele školske godine uložili veliki napor i trud da osvoje ukupno 72 nagrade.

You May Also Like

More From Author