TSC U BAČKOJ TOPOLI U ŠOKU – (NE) OČEKIVANA ODLUKA LAZTIĆA

Trener TSC-a Žarko Lazetić karijeru će nastaviti u Makabiju iz Tel Aviva.Lazetić je na klupu timu iz Bačke Topole stigao u novembru 2021. godine. Kao trener prvog tima upisao je 106 nastupa.Zabeležio je 53 pobede, 24 remija i 29 poraza

Lazetića u Izraelu čeka borba za titulu protiv nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Baraka Bahara, od ovog leta šefa stručnog štaba Makabi Haife.Posle dve i po godine i istorijskih uspeha, Lazetić je napustio TSC i došao do unosnog inostranog angažmana.Ostavio je TSC sa zagarantnovanom grupnom fazom UEFA takmičenja, a prošle sezone je igrao u Ligi Evrope i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

TSC je dakle ostao bez trenera. Najbolji trener Superlige u minuloj sezoni, Žarko Lazetić, napustio je klupu kluba iz Bačke Topole, praktično na početku priprema.Biće to, ujedno, njegov prvi inostrani angažman.

Iako ima tek 42 godine Lazetić je deceniju trener. Nakon igračke karijere u kojoj je igrao za Beograd, Bežaniju, Partizan, Vojvodinu, Javor i Bežaniju počeo je trenersku karijeru 2014. u Sremu iz Jakova. Zatim je bio asistent u Partizanu i Teleoptiku, da bi 2019. na kratko bio prelazno rješenje na klupi crno-bijelih. Vodio je Metalac iz Gornjeg Milanovca u sezoni 2020/21 a onda je tri godine bio na klupi TSC-a.

You May Also Like

More From Author