VOZ BEOGRAD -BAČKA TOPOLA ISPOD HILJADARKE

Goran Vesić, ministar saobraćaja i infrastrukture,  najavio je da će radovi na brzoj pruzi od Novog Sada do Subotice biti završeni do 30. jula, kada je reč o kolosecima, signalizaciji i svemu što je potrebno da se vozovi kreću i dodao da će redovan saobraćaj na celoj brzoj pruzi od Beograda od Subotice početi u decembru  Karta od Beograda do Subotice, posle poskupljenja , će koštati oko 1.100 dinara.Od Beograda do Subotice za sat i 10 minuta

Na pitanje da li će poskupeti vozne karte, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture GoranVesić je odgovorio potvrdno.

“Da, poskupiće, zato što su cene karata niže u nekim mestima i duplo nego karta u autobusu. I tako nisu poskupele nekoliko godina, tako da je Skupština akcionarskog društva ‘Srbija-voza’ to predložila, Vlada je to prihvatila i to je i dalje najjeftinije, autobuska karta između Beograda i Subotice je 1.650 dinara, a vožnja će biti, kada bude pušteno, malo više od 1.100 dinara. A mnogo je komfornije i bolje da se vozite vozom”, rekao je Vesić.

„Poslednji treba da dođe po ugovoru 31. decembra 2025. Radićemo testove za prugu Beograd–Subotica već u septembru i najkasnije od 1. decembra, ako završimo prugu do tada, a završićemo, vozićete se ovim vozom Beograd–Subotica. Na svaka dva sata će ići brzi voz. On ima prvu i drugu klasu, 45 mesta u prvoj, 197 u drugoj, ali prva klasa izgleda nestvarno“, rekao je, nedavno predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da će se od centra Beograda do centra Subotice stizati za sat i deset minuta.

„Ne postoji prevoz kojim to možete da postignete. Nadam se da će u Subotici uraditi svoj posao, da obezbede prevoz do Palića i drugih mesta. Ovo će i za Vrbas biti važno“, rekao je Vučić.

 Goran Vesić najavio je da će radovi na brzoj pruzi od Novog Sada do Subotice biti završeni do 30. jula, kada je reč o kolosecima, signalizaciji i svemu što je potrebno da se vozovi kreću i dodao da će redovan saobraćaj na celoj brzoj pruzi od Beograda od Subotice početi u decembru.

Vesić je rekao da će deonica brze pruge između Novog Sada i Subotice biti završena u julu i da će nakon toga uslediti testiranje i tehnički prijem koji treba da se uradi tokom jeseni.

“Očekujemo sa vrlo visokim stepenom sigurnosti da će ta pruga biti otvorena već u decembru ove godine”, rekao je V.d. generalnog direktora Srbija voza, Ivan Bulajić.

Kako je ocenio, ta pruga biće veliki izazov za Srbija voz koji ima veliku odgovornost da organizuje da saobraćaj i na tom delu pruge funkcioniše perfektno kao što to funkcioniše na delu između Beograda i Novog Sada.

“Imaćemo 36 polazaka vozova između Beograda i Subotice i imaćemo još devet vozova koje će saobraćati u regio režimu, znači stajaće na svakoj stanici između Novog Sada i Subotice”, naveo je Bulajić.

You May Also Like

More From Author