Medjunarodna studentska eko konferencija u Novom Sadu

Prva Medjunarodna studentska konferencuja zaštite životne sredine  i nauka primenljivih u toj zaštiti  FISEC koja će okupiti 200 studenata iz sedam zemalja  biće održana od  14 do 16.novembra u rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj konferencije čiji je organizator  Udruženje zaštite životne sredine RIO je jačanje kapaciteta ekološke svesti i  razmena  informacija  i iskustava  u sferi zaštite životne sredine zemalja učesnica.

Tokom trodnevne konferencije predvidjeno je prezentovanje radova eminentnih domaćih i inostranih stručnjka u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Zadatak konferencije je da se sagleda mogućnost obezbedjenja kvalitetnog načina života i ukaže na sve probleme koji utiču na životnu sredinu i održivi razvoj.Učesnicima će biti prikazane savremene tehnologije zelenog inžinjerstva i permakulturalne gradnje kao i savremena tehnologija prečišćavanja otpadnih voda,saopstio je organizator.

Konferenciju su podržali Ambasada SAD u Beogradu ,Agencija za zaštitu životne sredine i kompanije  Hemofarm , Veolia Water Solutions & Technologies i Legend World Wide.

Skup će otvoriti Rambo Amadeus.

You May Also Like

More From Author

20Comments

Add yours

+ Leave a Comment