URUČENA FINANSISKA POMOĆ IZBEGLIM I RASELJENIM PORODICAMA

Estimated read time 2 min read

Danas su, zamenica predsednika opštine, Marina Popović i predsednik Skupštine opštine, Saša Srdić, potisali 16 ugovora, vrednih 126.000 eura, o pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i otpočeli još jednu godinu, pomoći ljudima , koje nemaju “krov nad glavom” u bačkotopolskoj opštini.

Regionalni stanbeni program podrazumeva pomoć u gradjevinskom materijalu , prvenstveno je bilo predvidjeno da se raelizuje na 14 lokacija ali smo na kraju obezbedili sredstva za još dve porodice. Cilj je da se trajno reše problemi sa kojima se susreću izbegla i raseljena lica.”-kaže Saša Srdić

Programi Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica se sprovode tokom cele godine i pored ovog programa , značajni su programi stambenog zbrinjavanja u vidu otkupa seoskih kuća, pomoći u građevinskom materijalu za završetak objekata, kao i na ekonomskom osnaživanju izbeglih i prognanih lica.

Podprojektom pet, koji je regionalnog karaktera i finansiraju ga UNHCR, OEBS i Svetska banka, kupovinom seoskih domaćinstava, zbrinuće se jedan deo stanbeno neobezbedjenih. Konkurs je u toku, komisije rade svoj posao, pa možemo uskoro očekivati da i ovaj posao bude okončan.”- kaže Marina Popović.

Ovim programom otpočinju aktivnosti planirane za 2017. godinu i kreću novi programi sa željom da se pomogne svakom ko je u teškim trenucima utočište našao u Srbiji i Vojvodini, Bačkoj Topoli. Budzet za ovu godinu,  namenjen Fondu za izbegle i prognane i raseljene veći je za 33 procenta, što je pokazatelj da je Pokrajinskoj vladi važno zbrinjavanje izbeglih i prognanih.

You May Also Like

More From Author

37Comments

Add yours

+ Leave a Comment