“TSC” ULAŽE 60 .000 EVRA U “SLOBODU” IZ STARE MORAVICE

Estimated read time 2 min read

Fudbalski klub “Sloboda” iz Stare Moravice,  imaće obnovljene svlačionice, tuševe,potpuno novu ingrastrukturu. Investiciju snosi fudbalski klub”TSC” iz Bačke Topole, zahvaljujući donaciji  Vlade Mađarske

Sabolč Palađi, predsednik TSC-a,  izjavio je , da im je glavni cilj da mladima stvore uslove da se u bezbednim, mirnim uslovima bave fudbalom i masovnim sportom.  Vrednost investicije je oko 60 hiljada evra, što obezbeđuje Fudbalski klub TSC, iz donacije Vlade Mađarske,  kojom se gradi i fudbalska akademija u Bačkoj Topoli. Cilj ulaganje je,  da se , edukacija novih generacija, na regionalnom nivou, podigne na viši nivo. Radovi dobro napreduju, na jesen će imati savremene uslove za trening.

Fudbalski centar Stare Moravice podignut je pre 40 godina, ali je tokom vremena uprkos manjim popravkama objekat postao neupotrebljiv.

Ovo mnogo znači za selo, deci će pružiti nove mogućnosti, kao i za sport te rekreaciju ističe Robert Fazekaš, zamenik predsednika, saveta kluba  Sloboda -Stara Moravica.  Smatra kako će za 30-40 dece to biti mogućnost da se razvijaju i da se sustignu sa edukovanjem novih naraštaja. Raduju se i tome što se obnavlja sportski centar koji je neposredno pored rekreativnog centra koji će takođe biti obnovljen, dobiće i pešački most, kao i prilaz.

U okviru ovog projekta se uređuje i fudbalski teren, dobiće nove mreže, obnoviće se tribine, te će deca dobiti stručnu razvojnu pomoć. TSC planira da ubuduće realizuje slične programe u više naselja u Vojvodini.

You May Also Like

More From Author