PENZIONERIMA,ZA SVETOG NIKOLU 5000 DINARA

Jednokratna novčana pomoć biće isplaćena svim penzionerima koji su na platnom spisku Fonda PIO Republike Srbije 17. ili 18. decembra 2020. godine. Medju njima i za više od 7000 iz opštine.Penzionerima od januara iduće godine sleduje povišica u skaldu sa zakonom od 5,9 odsto.

 (Fond PIO), u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija, sprovodi Konkurs za raspodelu sredstava za finansiranje solidarne pomoći korisnicima penzija.

Solidarna pomoć će se ogledati u dodeli paketa pomoći. Paketi će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

  • Osnovni kriterijum je da visina penzije ne prelazi iznos od 15.113,01 dinara. (penzije iznad ovog iznosa ne smatraju se najnižim)
  • Prednost na rang listi imaće samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija (penzija ne prelazi najniži iznos penzije)
  • Navršene godine života korisnika. Naime, prioritet će imati stariji korisnici penzija.

Uz prijavu se podnosi na uvid lična karta i prilaže poslednji ček od penzije.

U Fondu PIO naglašavaju da mogu da se prijave svi penzioneri bez obzira da li su članovi neke penzionerske organizacije ili ne. Prijave se predaju u lokalnom udruženju penzionera kome, po mestu isplate penzije, korisnik penzije pripada.

Lokalna udruženja penzionera će prvo objaviti preliminarne rang-liste na svojim oglasnim tablama. Opet, sve zavisi od udruženja do udruženja, ali je najbolje stalno proveravati od početka decembra. Penzioneri koji su konkurisali će imati pravo na prigovor – do osam dana.

You May Also Like

More From Author