NA VIDOVDAN, SEĆANJE NA STRADALE U MINULIM RATOVIMA

POČAST PALIM BORCIMA I PRIZNANJE UČESNICIMA MINULIH RATOVA , NA DANAŠNJEM SEĆANJU, ODALI SU PREDSTAVNICI VOJSKE, POLICIJE, BORAČKIH ORGANIZACIJA I OPŠTINE BAČKA TOPOLA.OPŠTINA IZDVOJILA 2 MILIONA DINARA ZA SPOMENIK , KOJI ĆE BITI PODIGNUT U KRUGU LOKALNE KASARNE.

 BAČKA TOPOLA I MALI IDJOŠ su pretrpele brojne žrtve. Godine prolaze, ali naše sećanje na te nesrećne dane nikada neće proći. Dug prema njima je nenaplativ i večan i mi ćemo ih se uvek sećati. Neka im je večna slava i hvala – istakla je predsednik udruženja URV Vera Kaludjerović i poručila – “S ponosom možemo reći da smo grad heroja koji su svoje živote dali za slobodu Srbije i zbog toga generacije koje dolaze ne smeju da ih zaborave, jer njihove žrtve nisu uzaludne. Posebno se zahvaljujemo predsedniku Aleksandru Vučiću, jedinom predsedniku, koji vodi računa o našim porodicama, deci njihvom školovanju i zapošljavanju i koji iznad svega čuva mir, da nam se ne ponovi zlo.”

– Tu smo da evociramo uspomene na naše borce, da ima zapalimo sveću i da izrazimo zahvalnost za ono što su uradili za domovinu. Lokalna uprava obećava da će u narednom periodu mnogo više posvetiti pažnju boračkoj populaciji u ostvarivanju njihovih prva i borci moraju biti prioritetu u svim pravima. Okončan je projekat za spomenik, koji bi trebao biti podignut u krugu bačkotopolske kasarne. Sada očekujemo odobrenje Ministarstva odbrane, pa da krenemo sa realizacijom- zaključio je , opštinski većnik Milan Janus.

“Opština je iz budžeta izdvojila dva miliona dinara, kako bi u potpunosti bila obezbedjena sredstva , za završetak spomenika. Smatram da je to najmanje što možemo učiniti za velika dela ljudi, palih za domovinu”-rekao je predsednik opštine Adrijan Satmari.

 Veoma je važno da i mlade generacije znaju koliko je skupa sloboda i koliko je ponekad teško sačuvati je – zajednički je moto svih učesnika sa ovoga skupa , nakon polaganja venaca.

You May Also Like

More From Author