SAVEZU VOJVODJANSKIH MADJARA, SVIH 18 MESTA, U SAVETU MZ STARE MORAVICE

Na jučerašnjim izborima za Savet mesne zajednice Stara Moravica svih 18 mesta osvojili su kandidati sa liste Saveza vojvodjanskih Madjara i ostvarili apsolutnu pobedu.

U nedelju je bilo živo na biralištima za Savet mesne zajednice u Staroj Moravici. U prostorijama Osnovne škole Stari Kovač Djula, prema prvim rezulatatima izašao je rekordan broj gradjana, 2055 od 4262 upisana birača., odnosno 47,7 posto punoletnih gradjana ovoga mesta. Svi kandidati SVM-a dobili su najmanje 1200 glasova a rekorder je dobio 1586 glasova. Ovakav izborni rezultat je još jedna potvrda poverenja građana u aktuelnu lokalnu vlast i veliki podstreh za budućnost, moglo se čuti prilikom rezultataske spoznaje od gradjana , koji su sa nestrpljenjem čekali sapštenje.

Prema ranijem dogovoru posao predsednika Saveta mesne zajednice, će obavljati Laslo Pap, zlatar iz Stare Moravice.

LISTA građana koju je podržao ovdašnji Savez vojvodjanskih Madjara, ostvarila je veliki trijumf ,na izborima za savet MZ ,osvojivši sva moguća mesta.

Pored SVM-a na izborima je učestvovala i Srpska napredna stranka sa svojih 18 kandidata, koji su ovaj put ostali u manjini ali nisu propustili da napomenu da je sve prošlo u fer nadmetanju i upute čestitku izabranim kandidatima koji će svoj posao u selu obavljati naredne četri godine.

Da podsetimo, ovi izbori su trebali biti održani , prošle godine ali su zbog COVIDA, odloženi za 13.jun 2021. godine.

You May Also Like

More From Author