FERENCVAROŠ NADIGRAN U PRIJATELJSKOM SUSRETU POVODOM OTVARANJA FUDBALSKE ARENE

Predsednik TSC-a Janoš Žemberi, i kapiteni dva kluba koji su u Bačkoj Topoli 1980. godine bili učesnici poslednjeg međusobnog susreta, legenda Ferencvaroša Tibor Njilaši i nekadašnji kapiten FK TSC Ištvan Kovač svečano su otvorili sportski deo takmičenja. Ekipa koju je sa klupe predvodio, bivši selektor Srbije Mladen Krstajić, je slavila rezultatom 2:1.

Poveo je TSC golom Juga Stanojeva u 15. minutu, izjednačili su gosti pogotkom Balinta Večeija u 83. minutu, a u nadoknadi je Ifet Đakovac postigao gol za prvi trijumf kluba i Bačke Topole u duelu sa Ferencvarošem.

Pred punim tribinama stadiona, koji može da primi 4.500 gledalaca, predsednik TSC je pre utakmice pozdravio brojne goste iz Srbije i Mađarske, ocenivši da svi treba da budu ponosni na objekat koji niče u srcu Bačke Topole, a koji će sledeće godine poprimiti konačan izgled.

„Prvu zvaničnu utakmicu kao domaćini na ovom terenu odigraćemo sa Vojvodinom, 26. septembra, u 11. kolu Superlige, a danas imamo čast da ugostimo mađarskog velikana Ferencvaroš, za koji nas vezuje 100 godina prijateljstva“, rekao je Žemberi.

„Ovo je jedan od najvažnijih dana u istoriji našeg kluba. Ovo je dan kada otvaramo vrata našeg novog domaćeg terena na kome ćemo uskoro dočekivati sve buduće rivale“, kazao je Žemberi i dodao da je Ferencvaroš prijatelj TSC-a od davnih početaka, još kada su prethodne generacije na ovim prostorima sanjale velike fudbalske snove.

„Danas te snove mi ostvarujemo i dopunjavamo, uvereni da ćemo na ovom terenu ispisati neke nove, lepe fudbalske priče. Današnja priredba, susret velikih prijatelja, Ferencvaroša i TSC-a, prva je u toj kolekciji“, kazao je predsednik TSC, ističući da ovaj današnji meč ima za TSC istorijski značaj.

Početni udarac na današnjoj utakmici izveli su kapiteni dva kluba koji su u Bačkoj Topoli 1980. godine bili učesnici poslednjeg međusobnog susreta, legenda Ferencvaroša Tibor Njilaši i nekadašnji kapiten FK TSC Ištvan Kovač.

Izgradnja Fudbalske akademije TSC počela je 2017. godine, a taj objekat, koji sadrži centralnu zgradu sa smeštajnim kapacitetima, restoranom, teretanom, sobama za oporavak i masažu, kao i terene sa najkvalitetnijim podlogama, otvoren je u septembru 2018. Tada je ugovorena i izgradnja stadiona, kao centralnog terena Akademije, što je projekat koji je od početka finansijski podržao Fudbalski savez Mađarske, u sklopu pomoći fudbalu u regionu.

U objekte Akademije, bez stadiona, uloženo je oko 10 miliona evra, dok se očekuje da ukupna investicija samo u stadion bude oko 15 miliona. U planiranju i izgradnji ovog najmodernijeg stadiona u Srbiji, koji je nikao na mestu starog Gradskog stadiona, vodilo se računa o energetskoj efikasnosti, investirano je u toplotne pumpe i solarne panele, kako bi se umanjila potrošnja spoljne električne energije, a projektanti su i na sve druge trenutno dostupne načine vodili računa o životnoj sredini i uslovima za održivi razvoj.

You May Also Like

More From Author