MINISTAR NEDIMOVIĆ, POSETIO GAZDINSTVO POPOVIĆ U KARADJORDJEVU

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, obišao je poljoprivredna gazdinstva u Karadjordjevu. Tom prilikom je rekao da je ova godina izuzetno povoljna za poljoprivrednike i da je otkupna cena poljoprivrednih proizvoda veća u odnosu na prethodne godine.Poljoprivrednici kažu da koriste podsticaje države i da na taj način obezbeđuju potrebnu mehanizaciju.

Ministar Nedimović u poseti gazdinstvu Popović

Ministar   polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović  je, prilikom današnje posete, zajedno sa predstavnicima opštine Bačka Topola ,pohvalio poljoprivredno domaćinstvo porodice Popović u Karadjordjevu, koja se bavi zemljoradnjom na oko 250 hektara , zaključivši da u Srbiji i te kako može kvalitetno da se živi i prihoduje od poljoprivrede.Tom prilikom ministar Nedimović je razgovarao sa poljoprivrednicima i građanima u seoskim domaćinstvima i gazdinstvima.

Podsticaji za kupovinu poljoprivrednih mašina zaslužni da se ispoštuju agrorokovi

“Obradjujemo oko 250 hektara zemlje od čega je pola naše a polovina je pod zakupom. Za to su se opredelili još naši roditelji a mi nastavili jer vidimo perspektivu u tom poslu. Uglavnom su to klasične poljoprivredne kulture a bavimo se i trgovinom poljoprivrednim kulturama. Ja sam agroinženjer i nikada se nisam pokajao što sam nastavio tradiciju porodičnog posla. Sinovi stasavaja i polagano se navikavaju na ove poslove. Mislim da su i oni opredeljeni da nakon završenog fakulteta nastave sa poslom. Pamtimo vremena kada je ovo bio neisplativ posao ali novo vreme je donelo nove ljude koji imaju drugačiji odnos prema selu i zahvaljujući subvencijama imamo odgovarajući vozni park koji doprinosi na ispoštujemo sve agro rokove i zahvaljujući tome imamo dobre prinose.”- rekao je Goran Popović

Stalna saradnja PSS , direktora Tankosića i gazdinstva Popovića

  “Poljoprivredna stručna služba uvek je na terenu kada treba obaviti analize bilo da je u pitanju zemljite, bilo da je u pitanju zaštita. Uvek sm tu na istom poslu sa poljoprivrednicima a to je borba za bolje prinose. Rezultati govore da uspevamo u tome i opravdavamo postojanje.”-rekao je direktor Dragan Tankosić.

Poljoprivrednici rado dočekali ministra

Želјa nam je da olakšamo rad polјoprivrednika, ukazala su nam šta je ono što je suštinski potrebno pobolјšati, kako bi zakonodavci i izvršna vlast kreirali, odnosno sprovodili promene na bolјe– rekao je ministar Nedimović i objasnio da je primena novih tehnologija u polјoprivredi od suštinskog značaja, jer se time u današnje vreme, postiže dobijanje veće količine proizvoda po jedinici površine.

Kada je u pitanju otkupna cena poljoprivrednih proizvoda, ona je veća u odnosu na prethodne godine, izjavio je ministar i pozvao poljoprivrednike da konkurišu za aktuelne podsticaje države.

You May Also Like

More From Author