SAJAM PČELARSTVA, BAČKA TOPOLA 2021 – JAČA IMUNITET I BORI SE PROTIV FALSIFIKATORA MEDA

PREDSEDNIK UDRUŽENJA PČELARA MIRKO SPASOJEVIĆ

Udruzenje Pčelara Bačke Topole i ove godine organizuje već tradicionalni 19. SAJAM PČELARSTVA 2021.

Pčelari su na sajmu pčelarstva ponudili gradjanima med i ostale pčelinje proizvode. Proizvođači pčelarske opreme izložili su pčelarski pribor i ostale potrepštine. Sajam je prilika da građani kupe med i ostale pčelinje proizvode direktno od pčelara.  

Izlagači Vam garantuju za kvalitet meda i proizvoda od meda. Borba protiv korone je lakša ako konzumirate med i proizvode od meda: polen, propolis, meleme i pergu koji pomažu organizmu da se odupre bolestI.

Danas smo videli i pergu, to je produkt rada pčela i procesa fermentacije polena. Kada dospe u košnicu fermentiše 21 dan. Tokom tog vremena polen se obogaćuje aminokiselinama, fermentima i mikroorganizmima koji pomažu čoveku tokom procesa stvaranja imuniteta. Tu je i folna kiselina, vitamin K, vitamini B grupe … Perga je “zlatna rezerva” u košnici sa kojom se hrane larve i mlade pčele.

“Imamo trinaest izlagača, dvanaest iz Bačke Topole i jednog iz Odžaka i jednu firmu za prodaju opreme. Dobro mesto, kraj fontane pa je i poseta izuzetna.Početak su uveličali mališani iz Bambija te KUD-a Vuk i Kodalj.Zadovoljstvo je veće jer smo u jednoj prosečno dobroj godine, posle nekoliko loših, za prinos meda. Moramo reći da je bagrem podbacio ali je bilo suncokreta , uljane repice i livadskog. Raduje i da se hapse falsikatori meda i da će verovatno nestati sa scene. Jedno treba da vam je jasno da pravog meda nema za 300 dinara.”- ističe Mirko Spasojević

You May Also Like

More From Author