POSLE SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE, ROKADA SNS KADROVA

Odbornicu Skupštine opštine Bačka Topola umesto šest hiljada , kao nadoknadu za rad, od sada će imati devet hiljada dinara. Budžet za narednu godinu 1,4 milijarde, investicioni.

Poslednju ovogodišnju sednicu Skupštine opštine obeležile su ostavke i promene, što naravno nije izazvalo, disonantne tonove, s obzirom da je prethodno sve bilo medjukoaliciono dogovoreno, izmedju SVM-a i SNS-a. Ostavku je, posle dosta dugo dogovaranja, u stranci, podneo dosadašnji član Opštinskog veća Milorad Teslić na čije je mesto došla Marina Krsmanović, koja je nedavno na toj istoj sednici postavljena za dirktora Opštinske turističke organizacije. Sada upražnjeno radno mesto prvog čoveka bačkotopolskog turizma, zauzela kao vršilac dužnosti, za narednih godinu dana Marina Popović, koja je do sada bila na poslovima, odnosa sa javnošću u Poljoprivrednoj stručnoj službi. Poznavaoci prilika ove rokade SNS kadrova tumače kao polsedicu minulih dogadjanja , nakon izbora u Mesnim zajednicama Bačke Topole odnosno dobrim i lošim ocenama.

S obzirom da je minuli jednogodišnji rad odbornika ocenjen kao valjan, ne čudi odluka da ubuduže umesto nepunih šest hiljada dinara, sada primaju devet hiljada dinara po sednici, kojoj prisustvuju.

Budžet od 1,4 milijarde dinara u 2022 godine biće orjentisan za završetak započetih poslova u Industriskom parku, bazenu nekadašnjeg Venusa, a biće posla oko budućeg auto kampa i brze pruge. Najava je i da će se revitalizovati Gradski park ili bolje reći to što je od njega ostalo. Biće novca za Narodnu kuhinju, mesne zajednice, spotr, kulturu i stipendije. Naravno i za poljoprivredu, po više osnova.

You May Also Like

More From Author