TREĆA POLITIČKA GARNITURA POKUŠAVA DA REHABILITUJE STARI VENUS -VREDNOST II FAZE BAZENA 81 MILION DINARA- RASPISAN TENDER

Opština Bačka Topola raspisala je tender za 2. fazu izgradnje kompleksa zatvorenog bazena sa pratećim sadržajima i infrastrukturom.

Reč je o kompleksu zatvorenih bazena (plivački bazen, dečji i kružni bazen), koji će služiti kako za sportska takmičenja (plivanje, vaterpolo), tako i za rekreativne svrhe.

Predviđa se izgradnja saobraćajnog priključka prema parceli na kojoj se planira prostor za parkiranje za potrebe stadiona i bazena.Ukupno je predviđeno 30 parking mesta za potrebe bazena.

PRE DVE GODINE SMO ČITALI, da je , okončan postupak javne nabavke za rušenje, objekta bivšeg Sportsko rekreacionog centra „Venus“, u centru Bačke Topole te da je potpisan ugovor sa “Dubravom” iz Bajmoka , kao izvodjačem radova, da  sledi uvođenje u posao, da je tako prevazidjena „mat“ pozicija nastala rešenjem Republičke komisije za zaštitu prava ponudjača iz avgusta 2015. godine, da je procedura do raspisivanja nove javne nabavke , time zakonski produžena, za šest meseci, tada okončana.Time je dato zeleno svetlo da rušenje, devastirane zgrade, može da počne.

Treća je ovo politička garnitura, sada u koaliciji Savez vojvodjanskih madjara, Srpska napredna stranka, sa partijama koje im daju podršku, koja pokušava da reši problem, propadanja, nekadašnjeg gradjevinskog ponosa grada. Da podsetimo, radi se objektu koji je imao restoran za 220 gostiju,pride terasu za još 150 posetilaca, šestostaznu kuglanu, kuhinju kapaciteta 440 obroka ,olimpiski bazen, tursko kupatilo, teretanu…..

„Venus” je , svojevremeno građen novcem od mesnog samodoprinosa. Otuda su stanovnici Bačke Topole bili, posebno osetljivi na propadanje ovog kompleksa

Između kompleksa bazena i parkinga predviđen je atraktivni predprostor sa popločanim i zelenim površinama, teretana na otvorenom, kao i dečije igralište. Prostor oko objekta oprema se urbanim mobilijarom savremenog dizajna. Radiće se i spoljašnja stepeništa, trotoari za pešačke komunikacije, privodna TK infrastruktura bazena…

Predmet tendera je i izgradnja sekundarne mreže kanalizacije upotrebljenih voda kao i vodovodne mreže u delu Nušićeve ulice.

Vrednost posla procenjena je na 81,1 milion dinara, pa je za očekivati da naredne godine ovaj akva centar bude u funkciji za gradjane.

You May Also Like

More From Author