PAČIR PROTIV, KARADJORDJEVO- ZA UVODJENJE MESNOG SAMODOPRINOSA

U Pačiru, od 596 izašla,198 je glasalo za, protiv 383 – i ostali bez 80 miliona. U Karadjordjevu, 95 duša bilo za, naspram 54 protiv, od 149, ukupno važećih birača, obezbedili 18 miliona u narednih deset godina.

U Pačiru selanji rekli ne

Pored dosadašnjih ozbiljnih ulaganja u infrastrukturu sela, jedinstvenu banju u Srbiji sa ružičastim jezerom, stanovnici Pačira, su odlučili, da ne izdvajaju novac za sredstva mesnog samodoprinosa, u nedelju. Od 596 izašla 198 je glasalo za a protiv 383. Da je drugačije odlučeno trebao bi se izdvajati za period od 1. oktobra ove godine pa do 2032 a iznos prikupljenih sredstava trebao je da obogati opštinski i seoski budžet sa 80 miliona dinara.

Mesna zajednica sada će teže rešavati probleme od izuzetne je važnosti za funkcionisanje sela. Gradjani koji su mislili da treba glasati za, mišljenja su da je to izbor za budućnost i razvoj svog mesta. Kažu da valja znati da svi prihodi jedinice lokalne samouprave su opšti prihod budžeta jedinice lokalne samouprave i mogu se koristiti za bilo koju namenu, u skladu sa zakonom i odlukom o budžetu jedinice lokalne samouprave, sem onih prihoda čiji je namenski karakter utvrđen zakonom, da se mogu udruživati sa novcem pokrajine i republike i stvarati lepši ambijent za život. Sada su te mogućnosti onemogućene.

Gradjani su se izjasnili za samodoprinos. Narednih deset godina oprihodovaćemo oko 18 miliona dinara. Računamo i na dodatna preko raznih konkursa sa viših nivoa vlasti. Zadovoljni smo jer je 95 duša bilo za naspram 54 protiv, od 149, ukupno važećih. Dobili smo usloveda vodimo računa o uređenju zelenih površina, atarskih puteva, pešačkih staza, čitave okoline i centra –nabraja predsednik saveta MZ Ilija Bursać. – Sve ulice su nam sredjene još pre desetak godina ali ostala je još Lenjinova pa ćemo to sada uraditi. Budući da nam je poljoprivreda dosta važna, trudićemo se da i poljoprivrednicima pomognemo sređivanjem atarskih puteva. Sada nas čeka rekonstrukcija vodovodne mreže i popravka pojedinih puteva. Vodovod nam je star oko 50 godina, ali ima nekvalitetne cevi, da obezbedimo kvalitetnu vodu, pa nam je sad zbog većih potreba meštana potrebna i veća količina vode. Otvara se mogućnost za gradnju terena za mali fudbal i zaostalih radova na ambulanti-.

To zbrda-zdola selo, koje je većinski naseljeno srpkim življem, čini se kao da nema nikakvu manu, a njegovi meštani nemaju nikakvih problema. Doduše, kako smo imali priliku da čujemo, to i nije toliko daleko od istine. Naravno ima i suprotnih mišljenja, ali kažu , kad je u pitanju budućnost sela, većina je uvek za.

You May Also Like

More From Author