BAČKOTOPOLČANI OSTALI BEZ 600 MILIONA

Prema danas objavljenim podacima, na jučerašnjem referendumu, meštani Bačke Topole izjasnili su se da od 1. oktobra ove do 30 septembra2032. ne prihvataju da putem samodoprinosa izdvajaju novac za svoje mesto. Na referendum je izašlo 2084 birača, za je bilo 919, protiv 1132 i 32 listića su bila nevažeća .

Volja gradjana

Prema danas objavljenim, podacima, na jučerašnjem referendumu, meštani Bačke Topole izjasnili su se da od 1. oktobra ove do 30 septembra2032. ne prihvataju da putem samodoprinosa izdvajaju novac za svoje mesto. Na referendum je izašlo 2084 birača, za je bilo 919, protiv 1132 i 32 listića su bila nevažeća .

Za nesmetano funkcionisanje mesne zajednice i rešavanje mnoštva problema od izuzetne je važnosti izglasavanje samodoprinosa, upozoravali su odgovorni u gradu i pozvali građane da dobro razmisle, izađu na biralište i glasaju za budućnost i razvoj svog mesta. To očigledno nije bilo dovoljno jer su gradjani pokazali da za ovu temu nisu baš mnogo zaiteresovani. Izlaznost bila jako mala. Po mnogim ocenama,  trenutak za raspisivanje referenduma i izglasavanje samopdoprinosa bio je vrlo loš, jer je teška ekonomska situacija mnoge porodice dovela do ruba egzistencije, o čemu svedoči podatak da svake zime, usluge “narodnog kazana” koristi preko 600 pojedinaca a na socijalnoj pomoći je mnogostruko veći broj. U Bačkoj Topoli , jednostavno većinsko raspoloženje nije za mesni samodoprinos, uz izgovor, da gradjani i ovako imaju mnogo nameta a utisak je i da su se uplašili od očekivanih povećanih troškova za ogrev i osnovne prehranbene namirnice. Na biralištimaje bilo pojedinačnih reagovanja da nisu zadovoljni dosadašnjom raspodelom sredstava u Mesnoj zajednici.

. Plan je bio da se u predstojećem desetogodišnjem periodu, prihoduju sredstva od 600 miliona dinara, od čega će najveći deo, 243 miliona trebao biti biti uložen u rešavanje komunalnih potreba. Potom, 111,5 miliona za funkcionisanje MZ, socijalnu zaštitu 110 miliona, a zatim i u obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, zdravstvo i verske zajednice.

You May Also Like

More From Author