EXKLUZIVNO-PRUGA NOVI SAD SUBOTICA OD SEPTEMBRA

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u emisiji na RTS da ćemo do kraja septembra završiti prugu Novi Sad – Subotica i da će biti puštena u saobraćaj u decembru.

– Dolaze test vozovi brze pruge i verujem da već 1. decembra idemo brzom prugom Beograd – Subotica – rekao je Vučić za Javni servis. Kako je dodao, do Subotice će se stizati za sat i 15 minuta.

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić rekao je sinoć, da će do septembra da bude gotova pruga Novi Sad – Subotica i da će biti puštena u saobraćaj u decembru.

– Dakle, obaveštavam građane Srbije da mi verujem da ćemo do kraja septembra ove godine da završimo prugu Novi Sad -Subotica. Da nam dolaze test vozovi ove brze pruge kao što smo radili ranije i da već, ja verujem, prvog decembra, u decembru svakako idemo Beograd-Subotica brzom prugom za sat i deset minuta. Pa to, ljudi, nije ista zemlja. Volite me, ne volite me, to je druga zemlja – rekao je Vučić. i dodao . Postoji mogućnost da petog marta treba da se izabere predsedavajući za partnerstvo za veštačku inteligenciju. 29 zemalja je u tome, najmoćnijih zemalja sveta, primili su i nas zato što imamo institut za veštačku inteligenciju, zato što dobro to radimo. Može da se desi, mi smo jedan od dva favorita. Ja i dalje ne verujem da ćemo mi da budemo kao što nisam verovao da ćemo da dobijemo Ekspo. Zamislite da Srbija bude predsedavajući za partnerstvo za veštačku inteligenciju u celom svetu. Ali na tome, to ne može da radi jedan, dva ili tri čoveka, na tome moramo da radimo svi i da se borimo za sve. Ne da olajavamo svoju zemlju, ne da napadamo svoju zemlju, već da se borimo za našu zemlju i da štitimo našu zemlju.”

You May Also Like

More From Author