Loading

wait a moment

ПОСВЕЋЕНИ ЈАЧАЊУ ДУНАВСКЕ САРАДЊЕ

Важност јачања повезаности дунавских држава, регија и градова била је главна тема бројних разговора које су председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседница Скупштине АПВ Снежана Седлар водили у немачком граду Улму, у покрајини Баден-Виртемберг, где се одржава традиционални, јубиларни 10. Дунавски фестивал.

“Време које је иза нас показало је да земље, регије и градове дуж Дунава често муче исти проблеми и показало је да се заједничким приступом и радом на тим проблемима, јачањем подунавског идентитета, све те препреке могу брже и лакше савладавати. Република Србија, и у оквиру ње АП Војводина, у потпуности су предане и посвећене тој сарадњи и спремне да са пуно ентузијазма и надаље буду један од покретача и чврстих ослонаца Дунавске стратегије и повезаности”, истакао је Пастор, говорећи на форуму посвећеном дунавској сарадњи, одржаном у оквиру програма Дунавског фестивала.

Он је нагласио да је, у периоду који је пред нама, неопходно да се пријатељски и партнерски односи подунавских земаља и регија продубе и обогате конкретним облицима сарадње, који ће допрети директно до грађана.

“Дунавски фестивал у Улму, који се може назвати и брендом дунавске сарадње, успео је управо у томе да споји и повеже људе”, истакао је Пастор.

На овом форуму, поред домаћина градоначелника Улма Гунтера Циша и мађарског писца Ђерђа Конрада, говорили су и министри европских интеграција и сарадње немачких покрајина Баварске и Баден-Виртемберг, Беата Мерк и Гвидо Волф. Они су посебно истакли опредељеност да се дунавска сарадња ојача, те да је на примеру великих изазова са којима се Европа суочава, попут мигрантске кризе, постало још очигледније да се заједничким стратегијама и најозбиљнији проблеми могу лакше сагледавати и решавати.

Председник Пастор и потпредседница Седлар одржали су и радни састанак са новим првим градоначелником Улма Мартином Бенделом и његовим сарадницима. На овом састанку је још једном истакнут значај сада већ дводеценијског пријатељства које негују град Улм и АП Војводина, које је било мотор и подстрек јачању сарадње дуж Дунава. Разговарано је и о могућностима нових заједничких пројеката и програма, заснованих на заједничкој спремности и намери да се постојећа приврженост и оданост сарадњи још више продуби.

Делегација Скупштине АП Војводине борави у немачком граду Улму поводом одржавања Дунавског фестивала, који се традиционално организује сваке друге године још од 1998. У оквиру програма фестивала отворена је изложба фотографија Музеја Војводине „Подунавске Швабе у Војводини“.

17 thoughts on “ПОСВЕЋЕНИ ЈАЧАЊУ ДУНАВСКЕ САРАДЊЕ

 1. Pingback: 이천눈썹문신
 2. Pingback: shrooms near me
 3. Pingback: logs for sale
 4. Pingback: sbo
 5. Pingback: 토토밀라노
 6. Pingback: tu peux vérifier
 7. Pingback: Buy Guns Online
 8. Pingback: find more info
 9. Pingback: my website
 10. Pingback: roof skylight
 11. Pingback: buy sig sauer gun

Leave a Reply