BASTA OBIŠAO NOV KOŠARKAŠKI TEREN U PAČIRU I DEČIJE IGRALIŠTE U NJEGOŠEVU

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta prilikom današnje posete ocenio pozitivno sve aktivnosti bačkotopolske opštine na unapređivanju razvoja sporta i brige za, dečije i sportske objekte. On je istakao da Pokrajinska vlada posebno vodi računa o razvoju sporta u svim manjim sredinama a da je Opština Bačka Topola, jedan od najagilnijih partnera koji redovno učestvuje na pokrajinskim konkursima .

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola podsetio je na to da su ovo sportski objekat novoizgrađeni ili obnovljeni, koji je završen u ovoj opštini Severnobačkog okruga okruga.

“Posebno smo zahvalni resornom sekretarijatu na podršci u realizaciji ovih projekata, koji su u planu već dugi niz godina. Sada je u gotovo svim mesnim zajednicama naše opštine realizovan po jedan sportski projekat. U Njeguševu imamo dva novo rekonstruisana sportska terena i dečije igralište kod ustanove predškolskog uzrasta a u Paširu takodje obnovljen o fudbalsko igralište i nov teren za košarku pored osnovne škole.”

On je napomenuo da je u tim mestima pozitivan prirodni priraštaj i da je ulaganje u omladinu i sugrađane posebno značajno.

„ Bačkotopolčani su dobili odlične sportske terene. Nećemo stati sa ulaganjima u opštinu Bačka Topola koja važi za sportsku opštinu.“, rekao je Basta i dodao da će u narednom periodu pomoć dobiti i sportski klubovi kao i da će se putem konkursa resorsnog sekretarijata, otvoriti nove mogućnosti za opštine da apliciraju sa novim projektima.

„Ovaj prostor uz našu školu je posebno značajan za sugrađane svih generacija jer svi pamtimo čuvene utakmice koje su se godinama ovde odvijale i koje su okupljale klubove i publiku na najbolji način! Želim vam svima da uživate u sportskim aktivnostima i da se zajedno potrudimo da nam ovi tereni traju i budu korisni i nekim novim generacijama, za neke nove pobede!“, poručio je član opštinskog veća …….Pavle Lužaić

U svom obraćanju, poverenik Momir Drača pozdravio je građane i istakao zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj je opština Bačka Topola dobila opredeljena sredstva za rekonstrukciju ovih terena, samo za dečije igralište 1,1 milion od Pokrajinskog sekretarijata uz pridruženih milion iz Mesne zajednice.

You May Also Like

More From Author