STARTEŠKO PARTNERSTVO TSC SA KOMPANIJOM IZ KALIFORNIJE

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole saopštio je danas da je sklopio strateško partnerstvo sa kompanijom Pulsar iz Kalifornije, globalnom investicionom kompanijom koja je lider u sportskim tehnološkim startapima.

Trogodišnji sporazum potpisali su generalni direktor TSC-a Sabolč Palađi i osnivač i izvršni direktor Pulsara Pavel Korolev, koji sarađuje sa sportskim tehnološkim startapima širom Evrope kroz različite programe.

“Ovo dugoročno partnerstvo ima za cilj stvaranje najsavremenijeg inovacionog centra namenjenog promociji razvoja fudbala i povećanju privlačnosti investicija u sportsku tehnologiju. Posebna podrška će se pružiti startapima i IT preduzećima koja mogu da poboljšaju efikasnost FK TSC, stadiona i akademije, a takođe značajno doprinesu rastu prihoda kluba”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Pulsar je poznata po ulaganju u tehnološke firme, podržava ih u njihovom ulasku na globalno tržište i u ubrzava njihov rast. Prisutna je u Japanu, SAD, Portugalu, Irskoj i Srbiji. Strategija ulaganja obuhvata startape u oblasti finansija, poljoprivrede, mobilnosti i naročito sporta.

“Naš cilj je da budemo lideri u sportskoj industriji i tehnologiji u regionu i verujemo da će ovo partnerstvo olakšati postizanje te pozicije. Očekujemo da će ova inicijativa rezultirati jačim vezama sa navijačima i pozitivnim doprinosom sportskoj zajednici. Verujemo da je aktivno učestvovanje u sportskim događajima ključno za izgradnju vrednosti svake zajednice, a ovo partnerstvo će nam omogućiti da je inspirišemo i motivišemo”rekao je Palađi.

Osnivač i izvršni direktor američke kompanije Pavel Korolev zadovoljan je saradnjom sa klubom iz Super lige.

“Radujemo se saradnji i početku sistematske interakcije sa FK TSC, klubom sa fascinantnom istorijom, ambicioznim planovima, sopstvenom ideologijom i jedinstvenom infrastrukturom. Biće jedan od ključnih partnera u podršci kreiranju infrastrukture i ekosistema za razvoj sportskih tehnologija u Evropi”, naveo je on.

You May Also Like

More From Author