VASKRS- POBEDA BOGA ŽIVOGA

Pošto su datumi u julijanskom kalendaru pomereni za 13 dana, pravoslavni Uskrs nikada ne može biti pre 4. aprila, niti posle 8. maja, a prethodi mu i jevrejski praznik Pasha. Ove godine (2024), po julijanskom kalendaru, obeležava se 5. maja, dok su vernici katoličke veroispovesti praznik Hristovog vaskrsnuća proslavili 31. marta.Gradjanima su čestitali predsednik opštine Adrijan Satmari i predsednik Skupštine opštine Saša Srdić.

ČESTITKA PREDSEDNIKA OPŠTINE ADRIJANA SATMARIJA – Poštovani sugrađani i sugrađanke! Stiglo nam je još jedno proleće. Priroda oživljava i to nas poziva na rad, a mi ćemo se još snažnije uhvatiti u koštac sa svojim zadacima. Međutim, oko Uskrsa ipak zastanemo na trenutak da doživimo praznik. U ovo vreme se okuplja cela porodica, i konačno možemo da provodimo vreme zajedno sa svojim najmilijima. Verujem da nas ovi praznici, susreti i razgovori ispunjavaju pozitivnim osećanjima, ljubavlju i snagom. Nadam se da će i ovogodišnji praznik stvoriti priliku svima nama da doživimo ovu prisnost, da nam domovi budu ispunjeni ljubavlju i radošću.

ČESTITKA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE SAŠE SRDIĆA -“„Upućujеm najiskrеnijе čеstitkе svim građanima koji slavе Vaskrsеnjе Hristovo, sa žеljom da ovaj najvеći hrišćanski praznik proslavе u dobrom zdravlju i blagostanju, sa mirom u srcu i duši, okružеni bližnjima“, poručio je i dodao da nas Vaskrs uvеk iznova podsеti na nеprolaznе vrеdnosti – na mir, praštanjе i ljubav mеđu ljudima. U duhu praznika koji proslavljamo, upućujеm najiskrеnijе čеstitkе uz radosni pozdrav vеčnе istinе i nadе – Hristos vaskrsе!

Raspored svetih Bogosluženja u Hramu Svetog proroka Ilije u Bačkoj Topoli

Veliki petak, 3. maj – Večernje sa iznošenjem plaštanice u 17 časova, plač majke Božje u produžetku, Jutrenje Velike subote sa statijama i pogrebom Hristovim u 21 čas;

Velika subota, 4. maj – Liturgija Svetog Vasilija Velikog u 12 časova;

Vaskrs, 5. maj – Vaskrsno jutrenje u 00 časa, Liturgija Svetog Jovana Zlatoustog u 9 časova, Večernje u 18 časova;

You May Also Like

More From Author