ZVONKU BRONZANI KRST ZA ZASLUGE DODELIO PREDSEDNIK MADJARSKE TAMAŠ ŠUJOK

U Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici, Zvonku Bogdanu, pevaču i kompozitoru koji je simbol tamburaša i salaša na severu Bačke, uručen je bronzani krst za zasluge Mađarske kao priznanje za izuzetan doprinos u očuvanju kulturnog stvaralaštva. Čestitap predsednik SVM Balint Pastor.

“Kad sam počeo da se bavim ovom muzikom i kada sam živeo u Beogradu, naučio sam da pišem i da čitam mađarski jer sam prevodio mađarske pesme i romanse. To je svakako jedno od najvećih priznanja za ono što sam do sada radio, a nikad se nisam nadao da će to neko primetiti”, rekao je Zvonko Bogdan, dobitnik bronzanog krsta za zasluge Mađarske.

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara dr Balint Pastor tom prilikom je rekao – Od srca mu čestitam! Veliki sam poštovalac njegove sjajne karijere duge više od 50 godina!

Zvonku Bogdanu, bardu tamburaške pesme i muzike, ovo visoko odlikovanje i priznanje uručila je Ester Čalokezi, generalna konzulica Mađarske u Subotici.

“Kultura je snaga i energija koja spaja zajednicu. Za pojedinca to znači da njegovo životno delo nije bitno samo njemu nego svima. Za državu to znači prepoznavanje izuzetnih vrednosti, a za naciju je to znak da vredi biti član zajednice kojoj stvaraju trajne vrednosti”, poručila je Ester Čalokezi, generalna konzulica Mađarske u Subotici.

You May Also Like

More From Author