SVETA LITURGIJA, U BAČKOM SOKOLCU, POVODOM HRAMOVNE SLAVE

Estimated read time 1 min read

Svečanim prazničnim bdenijem, koje je u navečerje praznika služeno u Svetonikolajskom hramu u Bačkom Sokolcu, u prisustvu vernika započeta je proslava Hramovne slave.

Na  dan praznika Prenosa moštiju svetog Nikolaja, episkopa mirilikijskog, u ponedeljak 22. maja 2017. godine, liturgijskim sabranjem vernih načalstvovao je prezviter Darko Jelić, koji je posle pročitanog svetog Jevanđelja besedio o svetom Nikolaju kao i značaju hrama i redovnih bogosluženja za svako mesto. Nakon svete Liturgije oko hrama je izvršen trokratni ophod i pomeni Kralju Petru I i solunskim dobrovoljcima kao i prerezan slavski kolač prinos Duška Banjanina, ovogodišnjeg kuma a kumstva za narednu godinu prihvato se gospodin Marko Marković.

U večernjim časovima je za žitelje sela i njihove goste Srpski kulturni centar Vuk Stefanović Karadžić priredio prigodan kulturno umetnički program.

You May Also Like

More From Author

19Comments

Add yours
  1. 2
    sbo

    … [Trackback]

    […] There you will find 29942 additional Info to that Topic: btpublicnews.co.rs/2017/05/sveta-liturgija-u-backom-sokolcu-povodom-hramovne-slave/ […]

+ Leave a Comment